Amazon

## Interview Question

Amazon Area Manager Interview

-

# Phone screening Math Flow question: You have 30 associates, 2 are not on the production floor. Each can process 150 UPH; Each works 8 hr days, 5 days week; each day each worker is given 2 15 min breaks. How many units can they output per week?

9

30 Associate - 2 NUPA (Non Unit Producting Associate) ----- 28 Associates in Production ----- 8 Hour Days - (2) 15 min breaks = 7.5 hours of production 28 Associate X 7.5 hours X 150 UPH = 31,500 Daily UPH X 5 = 157,500 Units per week. --------

n/a on

1

10

Cant read into what most companies do, just have to focus on the data given as just that GIVEN. 30 EE 2 Non Production 150 UPH 8 hour day (-30 min break, so 7.5 hr worked) 5 days a week 28 EEx 7.5 x 150=31500 p/day (31500 x 5)= 157,500 Powers formula P=W/R/S can solve just about anything they throw at you mathematically

Anonymous on

8

Subtracting the 30 mins break from the 8 hrs, the working hrs becomes 7.5 hrs. therefore, 28 (men working at the rate of) *150(units per hr, for )*7.5(hrs in one day , for)*5(days in a week) is the answer: which is : 157,500 units.

Anonymous on

2

I got 157,500 units

Anonymous on

0

My answer came out to be 157,500 for the week of working 5 days 7.5 hrs/day... with 150 units per hour and 28 AAs.

Jo-Vannie on

10

So no lunch, just two 15 minute breaks? The other two employees are on vacation and will not get figured in the production for the week. Figuring at 7hrs of production, each person produces 1,050 units per day or 5,250 per week. Your total team production on the floor produces 147,000 units per week. If no lunches and just two 15 minute breaks the team production will be 157,500 units.

Anonymous on

1

correction 16,875

Anonymous on

12

so how was the question ? the answer is 157.500 not 137,500

Anonymous on

2

onsite one?

Anonymous on

0

Anonymous on

2

Are they working 8 hours per day or 7.5? Most companies have you work 8 hours and give you 2 -15 minute breaks and a half hour for lunch. If you are working 8 hours, you are on site for the additional time you receive for breaks or lunch so, in this case they would have 8 production hours and be on site for 8.5 to account for the breaks. I read this as working 8 hours. So 8 hours x 28 employees x 150 UPH x 5 days= 168,000. Am I overthinking this?

Bill on

2

Anonymous on

10

So the answer is 137,500 unit in a week

Anonymous on

54

Each worker works 7.5 hr days for a total of 37.5 hr weeks. You have 28 production workers X 37.5 hr weeks = 1050 production hrs. Multiple that times your 150 UPH for a total of 157,500 units each week. Question is very straight forward. Hear the math flow during the onsite visit is much more complicated, will post details after interview.

Anonymous on