Can you pls elaborate on the procedure to find out the same?
the first round involves questions that test your logical ability, english language. it is quite similar to aptitude tests, cat exam etc. this is followed by case studies,in which you are given questions and you have to estimate your answers based on your common sense, logical and analytical abilities. while estimating the answer you are supposed to look at all factors that may effect your answer. you can ask the interviewer questions regarding the case study. along with case study the regular interview question are there ie talk about yourself,why you want to join the company etc. altogether it is good!!
Show more responses
to solve any case study 1. look for factors that contribute to your number 2. look fr factors that may reduce your number 3. go in details 4. use your common sense for glucometers total population of india is 1.2 billion factor contributing to a high number is large population thus more patients factors decreasing the number are low income, less knowledge about the device, prefer hospitals due to risk involved or due to better packages given by hospitals out of the 4% people that suffer from diabetes definitely half wont buy the device.... they cant afford it the next 1% wont buy it as they prefer hospitals the 1% ie 1 20 00 000 is too large out of these people who can afford the device only the ones who are too busy or unable to visit the hospitals would prefer glucometers...thus only 10% of 1, 20,00,000 ie 12 lakh....approx 15 lakh.
If your basics are clear you will go through.Have to say process is not much difficult (simpler than other companies process), the programs which you have to write are like : print this output: 122333444455555..
Assume average order size at a Mc.D to be Rs.100 assuming it takes 2 mins to serve one order on average they serve 30 orders an hour thus serve 30X24 = 720 orders a day thus serve 720X30 = 21600 orders a month thus serve 21600X12 = 259200 orders a year therefore approx per outlet revenue per year is 2.6 cr (approx) suppose there are a hundred mcdonalds dine-in restaurants in Delhi therefore yearly revenue will be Rs.2592000000 = Rs.259.2 crores or 260 crores now considering take-out/Delivery, Assume Minimum order to be of Rs.200 also assume 100 orders are placed an hour that gives Rs.20000 worth of orders an hour that gives Rs.480000 worth of orders a day that gives Rs. 14400000 worth of orders a month and (14400000X12) = Rs.172800000 worth of orders per year = Rs.17.3 Crores Therefore total revenue for Mcdonalds in Delhi will be ( for one year ) = Rs.260 cr. + Rs.17.3 cr, That gives Rs. 276.5 Crores
Mc donalds is not open for 24 hrs in delhi.
there are more than one counter and counters are not working every time ,sometimes there are no order
Show more responses
Do we really need to assume figures to answer such questions? firstly, the number of outlets in Delhi need to be known secondly, the average sales per shop per day.